De meest voorkomende (huid)problemen

Op donderdag 28 maart 2019 komt dierenarts Kelly van Amersfort een lezing geven aan trimmers bij de Trimacademie. Het onderwerp van deze lezing is: De meest voorkomende (huid)problemen in de salon. Deze lezing zal ik bijwonen om nog sneller (huid)problemen bij de honden in de salon te kunnen herkennen en de klanten het juiste advies te kunnen geven!

Reeds eerder (2018) volgde ik een cursus “ huidproblemen bij de hond” bij dierenarts Kelly van Amersfort. Zij is zich aan het specialiseren in de Dermatologie en weet ontzettend veel van huidproblemen die bij honden (en andere dieren) voor kunnen komen. Huidziektes kunnen uw huisdier veel last veroorzaken in de vorm van jeuk en pijn en kunnen zich op verschillende manieren presenteren: schilfers, kale plekken, een vette huid, roodheid van de huid enz. Huidaandoeningen kunnen o.a. veroorzaakt worden door allergieën, parasieten (zoals demodex en scabiës, bacteriën, schimmels of gisten, hormonale aandoeningen of door auto-immuunziekten. Als trimmer is het onmogelijk om alle huidaandoeningen te kunnen diagnostiseren, dat is dan ook een taak voor de dierenarts, maar het is wel van belang dat ik u als klant het juiste advies kan geven. Dus op tijd naar een dierenarts te kunnen sturen of het advies te geven eens een afspraak bij een dermatoloog te gaan maken wanneer vele bezoekjes aan de de eigen dierenarts nog altijd geen oorzaak of juiste behandeling hebben opgeleverd.

Helaas zien we dagelijks honden met huidproblemen in de trimsalon. Daarom vind ik het erg belangrijk hier zoveel mogelijk kennis over op te doen. Daarom volg ik de lezing op 28 maart en volg ik later in het jaar nog een cursus “ Jeuk en allergie bij de hond” bij Kelly van Amersfort van Huidavies voor Dieren.